KASVATUS

Tavoitteet, uuden kodin kriteerit ja pentuesuunnitelmat

PENTUESUUNNITELMAT

Suomenlapinkoiria

MARRAS- / JOULUKUUSSA 2020!


Kyselyitä ja alustavia ennakkovarauksia otetaan vastaan sähköpostin kautta!


EI VAIN HUVIN VUOKSI

Tavoitteita täytyy aina olla, vaikka touhu olisi kuinka rentoa tahansa. Miksi voisimmekaan siis tyytyä muuhun kuin ajatukseen siitä, että jokainen sukupolvi olisi edellistä parempi? Tai ainakin yhtä hyvä. Juuri siihen pyrin kasvattaessani uusia tuho... köh köh mallikansalaisia Hallitun Kaaoksen nimen alle.

Pentueen vanhempien ei tarvitse aina olla mitään maailman kovimpia kisatykkejä, jos luonteet kuitenkin natsaavat. Edes joitain kisatuloksia tulee silti löytyä ihan vain siitäkin syystä, ettei jalostukseen päädy jokaista naapurin sohvannurkassa lojuvaa Murrea. Hyväksytyn BH-tuloksen vaadin jokaiselta vanhemmalta vähintään. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä rodunomaisia käyttökoiria ja apulaisia, sekä seuralaisia niin arkielämään kuin kisakentille. Miksei jopa näyttelykehiinkin, vaikka se ei olekkaan pääprioriteettimme.

Vanhempia miettiessäni kiinnitän huomiota erityisesti hyvään terveyteen ja luonteeseen. Ulkonäöllisesti koirien tulee olla rodunomaisia, muttei välttämättä ihan niitä näyttelykehien staroja. Pyrin aina valitsemaan parin, joka täydentää toisiaan ja näin saataisiin aikaan se "entistä parempi sukupolvi".

Hieman rodusta ja sen yleisyydestä riippuen käytämme aina yhtä narttua jalostukseen korkeintaan kaksi kertaa ja uroksia saman verran. Näin tapahtuu kuitenkin vain siinä tapauksessa, mikäli koira on ominaisuuksiltaan loistava, eikä se yleistäisi liikaa tiettyä sukua rodussa.

KASVATTI MEILTÄ?

Jokaista uutta omistajaehdokasta kiinnostaa varmasti tietää, millainen koira on haudattuna pennun hankintaan liittyen. Ehtojen täyttyessä tarjoan elinikäisen tuen kasvattieni asioihin liittyen, sekä tarvittaessa ja ajan riittäessä voin tarjota apua kuvan kanssa. Tässäpä siis nämä ehdot yhdessä kasassa:

1. Luovutan kasvattejani niin netin, kuin instagraminkin puolelle. Pääosin luovutan koiria vain toisille kenneleille tai yksityisille harrastajille, mutta myös osaavat tallit ja vastaavat, joilla varmasti riittää aikaa koirallekin, kelpuutan mielellään.

2. Haluaisin kuulla kasvattieni kuulumisia edes silloin tällöin. Instagramin puolella asustavista tahtoisin nähdä kuvaa vähintään kerran kahdeksassa kuukaudessa. Kuulumisia tekstin muodossa edes puolen vuoden välein. Netin puolella riittää, kun muistaa päivitellä koiran sivuja ja pystyn sitä kautta seuraamaan, miten kasvattini pärjää. Toki halutessaan omistaja saa myös kirjoitella vaikkapa sähköpostiini kasvattini kuulumisia.

3. Hieman edelliseen liittyen, tahdon pysyä perässä kasvattieni elämästä. Pennutuksista, sairastumisista, koiran lopettamisesta tai kuolemasta olisi huojentavaa saada ilmoitus, jotta pysyn kartalla missä mennään ja voin tarvittaessa auttaa.

4. Mikäli kennelisi on tulossa tiensä päähän tai koet muuten tarvetta päästä eroon kasvatistani, minulla on oikeus ottaa koira takaisin. Olethan siis ensimmäisenä yhteydessä minuun!

5. Mikäli uudesta omistajasta ei kuulu neljään kuukauteen mitään, kennelin sivuilla ei ole elämää eikä hän vastaa yhteydenottoihin, minulla on kasvattajana oikeus ottaa kasvattini takaisin.

6. En myy kasvattejani ihan vain pelkiksi sivujen koristeiksi. Kisakentillä olisi suotavaa pyörähtää edes silloin tällöin, mutta mitään tiettyä tahtia en oleta. Joillekin pentueille saatan asettaa tiettyjä toivomuksia, mikäli vanhemmat ovat erityisen menestyneitä jossain lajissa. Mikäli koiran kanssa kisaillaan harvakseltaan, sillä pitäisi olla muuta toimintaa. Oli kyse sitten hoitokoirana toimimisesta vai ihan pelkästään osana omistajan tarinointia sivuillaan.

7. Myyn kasvattini rekisteröityinä VFCI:n tietokantaan ja tarvittaessa Instagramin virtuaalikoirarekisteriin. Uuden omistajan tehtäväksi jää muistaa päivittää kasvattini tietoja tarvittaessa.

8. Kasvattini virallista nimeä, syntymäaikaa, väritystä, sukutaulua tai mahdollisia entisiä kilpailutietoja ei saa muuttaa. Minut tulee merkitä tietoihin kasvattajaksi, sekä laittaa linkki kennelini sivuille. Kaikki muut tiedot ovat omistajien päätettävissä. 

9. Kasvattini omat sivut täytyy löytyä kennelisi sivuilta kaksi kuukautta syntymän jälkeen.