MILJÖÖ


Kennel sijaitsee kuvitteellisella paikakunnalla Pohjois-Suomen kauniissa maisemissa, Rovaniemen lähetyvillä. Maaseudun rauhaa ja vanhaa koskematonta metsää on riittämiin suurelle koiralaumalle ja niiden luontoa rakastaville omistajille. Heti tontin lähettyviltä avautuvat lukuisat mielenkiintoiset ja vaihtelevat lenkkipolut eri määränpäihin. Noin kahden kilometrin päästä tontilta löytyy keskikokoinen järvi, joka on koirien uittoa ajatellen täydellinen paikka. Mikäli jaksaa kävellä hieman pidemmälle, voi kavuta läheisen vaaran päälle ihastelemaan upeita maisemia, jotka varmasti maksavat vaivan takaisin! Jos mieli taas tekee treenaamaan koirien kanssa, on hyvä lenkkikohde suuri niitty reilun kilometrin päässä. Maasto on todellakin vaihtelevaa ja monipuolista!

Jokainen kaipaa silloin tällöin kuitenkin myös sosiaalista kontaktia ja tästä pitävät huolta naapurit. Heitä ei liian montaa ole, pääosin vain muutama maatilan omistaja perheineen sopivan välimatkan päässä. Maatilojen vuoksi kennelille soratietä pitkin ajaessa saa ihailla myös upeita maalaismaisemia ja peltoja eläimineen. Tonttimme ei sijaitse aivan tien vieressä, vaan tieltä johtaa pitkähkö puiden reunustama pihatie tilallemme. Lähimpään kaupunkiin, eli Rovaniemelle, on 15 kilometrin matka. Joten täysin eristyksissä kaikesta sivistyksestä ei sentään olla!


Kuvat ovat Pixabaysta


TILAT


Tonttimme sydän on totta kai kotimme, kaksikerroksinen valkoiseksi maalattu omakotitalo. Alakerrasta löytyvät keittiö, olohuone, vessa, yhdistetty kodinhoito- ja kylpyhuone sekä saunatilat. Ylhäällä taas on makuuhuone, puljun pyörittäjän oma pieni toimisto, pienempi vessa ja tottakai vierashuone. Sisustus talossa on tietenkin hyvin koiraystävällinen, mutta kotoisa. Hieman myös erähenkinen omistajien mieltymysten mukaan.

Vaikka koirat viettävät suurimman osan ajasta ihan kuin missä tahansa perheessä, ihmisten kanssa samassa rakennuksessa, on niillekin rakennettu oma tilansa tietynlaisten tapausten varalta. Kennelrakennus on tontilla uusin ja rakennettu talon läheisyyteen. Kenneltiloissa on yhdeksän mukavaa sisähäkkiä, joista on pääsy 0miin ulkotarhoihin luukun kautta. Häkkeihin mahtuu useampi koira kerrallaan. Tämän lisäksi löytyy totta kai todella pieni kyökki koirien ruokien valmistamista varten sekä sen yhteydessä oleva suurempi ruoka- ja tarvikevarasto.

Viimeisillään oleville ja synnyttäneille nartuille jälkeläisineen on oma rauhallinen  tilansa, kutsumme sitä perinteiseen tapaan pentulaksi. Pentula on suorassa yhteydessä kotiimme nopean kulkuyhteyden vuoksi. Ei tarvitse kuin astua takaovesta uuteen tilaan. Pentulassa on kaksi isoa sisähäkkiä mukavuuksineen, jonne emän pentuineen voi tarvittaessa laittaa. Lisäksi tilat häkkien ulkopuolella on sisustettu pentuystävälliseksi, jotta naperoita voi pitää myös irti. Täällä yleensä tutustelemme kotiehdokkaiden kanssa pentuihin turvallisessa ympäristössä. Pentulan yhteydessä on myös sopivankokoinen varma ulkotarha, jossa pikkuiset saavat tutustella ensimmäisiä kertoja ulkoilmaan.

Kaikkia koiria ei voi pitää edes suurella tontillamme irti ja sitä varten olemme rakentaneet kolme katollista ulkohäkkiä vähän eri puolille tonttia, kuitenkin talon läheisyyteen. Jokaisessa häkissä on oma koppinsa, johon saa kylmien säiden koittaessa lämmöt päälle. Jokaiseen häkkiin on rakennettu oma "pällistelytaso", jolle koirat yleensä mielellään loikkivat katselemaan tontin tapahtumia. Häkit on rakenettu sen kokoisiksi, että niihin mahtuu maksimissaan kaksi suurta koiraa. Häkkien lisäksi olemme tehneet myös juoksunarun kahden puun välille. Lyhyempiaikaisia ulkoiluja ja leikkituokioita ajatellen pihasta löytyy yksi isompi juoksutarha, jossa nekin karvakorvat jotka eivät pysy pihassa irti, saavat telmiä toisten kanssa.

Aiemmin tontillamme sijaitsi ratsastuskoulu ja näiltä ajoilta sinne on jäänyt paljon erilaisia tallirakennuksia ja tarhoja. Koirien lisäksi kennelistä löytyy pari muutakin eläintä ja näitä ajatellen olemme kunnostaneet vanhasta tallista monitoimitilan. Karsinat saivat jäädä ja niitä on vain muokattu eri eläimille sopiviksi. Taukotuvasta rakensimme kissoille mukavan oman tilan ja asensimme luukun, josta ne pääsisivät ulkoilemaan turvalliseen ulkohäkkiin. Tallin lähettyvillä on myös muutamia erikokoisia tarhoja, joissa kaviokkaamme ja muut ulkoilua kaipaavat saavat viettää aikaansa. Ei pidä myöskään unohtaa vanhaa ratsastuskenttää ja pientä maneesia, joka on sittemmin kylläkin pyhitetty koirien treenaamista varten. Tien lähettyviltä löytyy ratsastuskoulun ajoilta edelleen suuri aidattu laidunmaa, jolla erilaiset asukkaamme saavat ainakin kesäisin viettää aikaansa ja viihdyttää ohikulkijoita.

Kennelinpitäjän ollessa erityisen kiinnostunut paimenkoirista, myös lampaiden hankinta olisi jossain vaiheessa ajankohtaista. Tällä hetkellä treenaillaan vielä naapureiden lampailla, mutta omia varten on jo kunnostettu vanha lato ja rakennettu sen yhteyteen mukava ulkoilutarha.


Kaikki kuvat © Kaaos ellei toisin mainita / Do not copy any pictures!
Tämä on virtuaalikennel / This is a SIM-game kennel
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita